El nostre equip , el nostre valor ! 
Les persones són la pedra angular d’IdeAnd Consulting. L’equip assessor està composat per professionals en plantilla i aliats estratègics en exclusiva al país, tots ells de contrastada formació i experiència, amb un segell de rigor, d’independència i de qualitat. Treballem amb entusiasme i vocació de servei, per arribar més lluny, a nivell nacional i internacional.

Seguidament us presentem el Comité Assessor.  Estem a la vostra disposició.

IdeAnd Consulting
ANGEL ESPAR BENTANACHS
ANGEL ESPAR BENTANACHSSoci – Director IdeAnd Consulting
Retail. Turisme i Hosteleria. Projectes d’inversió i de negoci. Empresa Familiar. Reorganitzacions i compravenda d’empreses. Implantació de negocis a Andorra.

Nascut a Andorra, és llicenciat en administració i direcció d’empreses per l’IQS (Ramon Llull – Barcelona) i MBA de l’IESE Business School. Va iniciar la seva trajectòria professional en una Big Four com a auditor financer d’entitats bancàries i fons d’inversió. Més tard va treballar com a consultor en control intern i govern corporatiu en els sectors industrial, farmacèutic i de la gran distribució entre d’altres. Posteriorment, ha ocupat diferents posicions de responsabilitat en empreses amb xifres de negoci de nou dígits, del sector turístic i de l’hostaleria (hotels, restaurants, palaus de congressos, càtering) i del món del Retail.

De perfil emprenedor, té sòlida experiència en les àrees de gestió econòmica i financera, vendes, expansió, RH, compravenda d’empreses i l’avaluació de projectes d’inversió i d’arrendament (des de centres comercials i hotels fins a locals comercials). Així mateix, sempre ha estat vinculat amb el món de l’empresa familiar on ha encapçalat diferents processos de transformació i reestructuració empresarial.

Funda IdeAnd Consulting amb vocació d’aportar el seu gra d’arena al teixit empresarial del país, treballant amb absoluta humilitat, entusiasme i rigor.

SANDRA DE MIGUEL GONZALEZ
SANDRA DE MIGUEL GONZALEZInversió Estrangera i Desenvolupament de Negoci
Inversió Estrangera, Permisos de Residència, Compraventa d’Empreses, Internacionalització de l’Empresa Andorrana, Estudis de Mercat, Plans de Negoci, Desenvolupament comercial. Etc.

Llicenciada en Administració i Direcció d’Empreses per la Universitat Autònoma de Madrid (UAM); Erasmus d’un any a Trento, Itàlia. Com a formació complementària disposa d’educació superior en Direcció d’Equips i Intel.ligència Emocional. Apassionada de l’esport, té el títol d’instructora d’esquí.

Va iniciar la seva trajectòria professional en una reconeguda plataforma de fons d’inversió a Anglaterra on va estar més de dos anys treballant en diferents àrees (Client services, Fund Manager, etc). Posteriorment, ha treballat en departaments d’operacions i control intern del sector financer tant per una companyia asseguradora líder a Espanya com per una entitat bancària a Andorra.

Amb el seu perfil emprenedor, de vocació internacional, s’incorpora a IdeAnd amb el propòsit de dinamitzar, entre d’altres, les àrees d’inversió estrangera i desenvolupament de negoci, així com la compravenda d’empreses.

DANIEL GONZÁLEZ POLO
DANIEL GONZÁLEZ POLODepartament Financer i Fiscal
Fiscalitat. Estudis econòmics i financers. Inversió Estrangera. Sistemes de control de gestió. Implantació de negocis a Andorra.

Nascut a Barcelona, ​​Daniel és llicenciat en Dret i Administració i Direcció d’Empreses per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Màster en Gestió i Direcció Comptable pel Centre d’Estudis Financers (CEF), Màster en Assessoria i Gestió Tributària Full Time per ESADE, Màster en Dret d’Empresa – Itinerari Tributari per la Universitat Ramon Llull i Postgrau en Dret andorrà per la Universitat d’Andorra.

És membre del Col·legi d’Economistes d’Andorra, i del Col·legi d’Advocats de Barcelona, ​​actualment com a advocat no exercent. Va iniciar la seva carrera professional treballant per diverses entitats bancàries i més endavant per una multinacional de l’àmbit de l’electrònica. Posteriorment, es va incorporar a un important despatx de Barcelona com a advocat fiscalista, on va progressar arribant a assumir la direcció de l’oficina d’Andorra.

Emprenedor i multidisciplinar, té sòlida experiència i coneixements en els àmbits d’assessorament fiscal, empresarial, comptable i financer, així com en Dret Mercantil, en els àmbits andorrà i espanyol treballant tant per societats, grups de societats com per a professionals liberals i persones físiques. Ha estat involucrat en diverses iniciatives en l’àmbit cultural i en projectes de consultoria solidària.

S’incorpora a IdeAnd Consulting amb el propòsit de dinamitzar i consolidar el teixit empresarial d’Andorra, aportant el seus coneixement i experiència multidisciplinar amb rigor i professionalitat.

FRANCESC FAGES SOGAS
FRANCESC FAGES SOGASComitè Assessor d’IdeAnd. Consultor Independent.
Venture Capital & Private Equity. Fons d’inversió. Promoció i gestió de béns immobles. Adquisició d’actius individuals i carteres. Projectes d’inversió internacional.

És Enginyer Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya. MBA per Esade i NYU Stern. Disposa d’un diploma en Corporate Finance obtingut a la London Business School i un Master of Science en Real Estate Economics and Finance cursat a la London School of Economics. En paral.lel, s’ha format en diferents especialitats (Risk Management, Sostenibilitat, Social Entrepreneurship, etc) a les universitats del MIT, Bocconi, Wharton, Melbourne o Pennsylvania.

Al llarg de la seva trajectòria professional ha forjat una sòlida experiència en Private Equity,  Fons d’Inversió i en la Gestió d’Actius Immobiliaris. Ha treballat a nivell Europeu i Orient Mitjà en projectes de consultoria acumulant una experiència rellevant en promoció immobiliària, adquisició d’actius individuals i portfolis d’actius.

En l’actualitat, és consultor independent i forma part del Comitè Assessor d’IdeAnd Consulting.

LLUIS RAMÍS
LLUIS RAMÍSSoci fundador de Cluster Development

Soci fundador de Cluster Development, Lluís ha conreat una trajectòria internacional en el camp de la consultoria estratègica, aplicant i perfeccionant metodologies de reforç de la competitivitat per clusters durant més de 19 anys en diferents països (Espanya, Itàlia, França, Brasil, Argentina, Japó, Singapur, Mèxic, Uruguai, Perú, Colòmbia…) i més de 40 sectors econòmics.
Ha liderat equips d’anàlisi estratègica en entorns i negocis de diversa naturalesa, i facilitat multitud de grups de treball durant iniciatives internacionals de clusterització . Així mateix, ha dissenyat polítiques d’innovació regional per a agents institucionals i programes de dinamització de clusters a nivell nacional. Concretament, ha coordinat projectes de clusters per a la Unió Europea (DG Empresa), per a les Nacions Unides-UNIDO (United Nations Industrial Development Organisation) en el projecte de “Desenvolupament de les indústries Culturals i Creatives i clusters en sud del Mediterrani” o pel *BID (Banc Interamericà de Desenvolupament) amb el projecte de “Mapping de Clusters a Mendoza, Argentina”. També compta amb una llarga experiència a Mèxic gràcies a projectes com el “Pla Estratègic per a la Integració, Desenvolupament i Engegada dels Clústers Turisme i Mezcal en l’Estat d’Oaxaca” i Peru on ser va elaborar el “Mapatge de clusters en el Perú”. Cal destacar el seu bagatge en nombroses regions de Colòmbia gràcies projectes com el de “Implementació i transferència d’una metodologia que construeixi capacitats regionals per a l’enfortiment de clústers”.
Com a ponent, ha participat en nombrosos fòrums internacionals en el marc de l’estratègia, la innovació i la competitivitat regional. Lluís és MBA pel IESE (Barcelona) i Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona. Combina la seva activitat professional amb participacions ocasionals en l’àmbit docent.

BCN BUSINESS ANGELS
BCN BUSINESS ANGELS
Xarxa d’inversors privats, Corporate Finance, Family Angels, Emprenedors, Business Angels, Empresa Familiar, Reestructuracions, Internacionalització, Innovació i Tecnologia.

BCN Business Angels (BCN BA) és un grup privat i independent d’inversors i Family Office, fundat l’any 2003 amb la voluntat d’invertir en start ups. Recentment, ha ampliat el seu target d’inversió a empreses familiars i ha creat una plataforma de crowdfunding. Més enllà de connectar finançament amb oportunitats de negoci, ofereix un assessorament integral i a mida, tant per a emprenedors com per a inversors. Es tracta d’una iniciativa de professionals i empresaris de reconegut prestigi que aporten la seva experiència, coneixements i àmplia capacitat relacional i que inverteixen en diferents projectes amb l’esperit d’obtenir beneficis conjuntament amb els promotors del projecte.

FOREST PARNERS · JORGE MATAS
FOREST PARNERS · JORGE MATASSoci Director de Catalunya i Andorra
Proves pericials, arbitratges, mediacions i investigacions. Insolvències, reestructuracions operatives i financeres. Venda de societats, valoracions i due diligences.

Forest Partners (FP) és una societat professional única a Espanya especialitzada en la prestació de serveis relacionats amb la pràctica forense en entorns judicials o de disputa, crisi i reestructuracions empresarials i amb transaccions corporatives. FP disposa d’oficines a Madrid, Barcelona i Bilbao, i compta amb un equip pluridisciplinari de més de 30 persones.

Jorge Matas es va incorporar a FP el 2007 i actualment és soci responsable de la zona de Catalunya i d’Andorra. Entre les seves experiències, destacar que ha liderat reestructuracions financeres i operatives en sectors diversos, informes tècnics i pericials, transaccions i processos de M&A i que ha estat designat com a Administrador Concursal en més de 30 procediments concursals, alguns d’ells de rellevància com ara: Altiare (antiga Proinosa), Eurooptica i Novolent (filials d’Indo SA) o el Grup Promotor Carso. Així mateix, ha participat activament en els procediments concursals de Cacaolat (en el qual figura com a Auxiliar Delegat) i Establiments Miró.

“Si vols anar ràpid camina sol, si vols arribar lluny ves (ben) acompanyat.” – Proverbi Africà.-

IdeAnd Consulting