L’ERP segueix sent un dels sistemes centrals de qualsevol negoci. Per aquest motiu, el seu procés d’elecció sol ser llarg i complex a l’hora de determinar els elements més rellevants en la presa de la decisió. Davant de la pregunta de si existeix l’ERP ideal, la resposta és que probablement no. Les empreses han de ser conscients que no hi ha un ERP “de talla única” que serveixi per a totes.

A part de la funcionalitat, la inversió associada (en llicències, hardware o software), la facilitat i velocitat d’implantació, el impacte en els processos i l’organització, la qualitat i quantitat d’informació obtinguda, etc l’empresa ha de considerar, a més, una altra tendència decisiva per a l’evolució del mercat: es tracta del progressiu avanç cap al model de subministrament de serveis al núvol, orientat a la mobilitat i a facilitar la col·laboració dels equips de treball. Existeixen ja plataformes de gestió en mode cloud completes, fàcils d’utilitzar i que ofereixen un baix cost total de propietat.

Les solucions cloud permeten que la companyia tingui accés a les funcionalitats de gestió en qualsevol moment i lloc, també a través de dispositius mòbils. Seidor està implantant SAP Business ByDesign en filials de grans companyies i pimes, que necessiten reduir les seves inversions en software i infraestructura TI però volen el suport i seguretat que els ofereix un proveïdor extern. SAP Business ByDesign redueix els costos de gestió de l’entorn TI, millora la productivitat i la col·laboració en tota l’empresa, i ofereix la màxima seguretat per a les dades que, allotjades en centres d’alta seguretat, garanteixen la recuperació davant desastres i els processos de backup són continus. D’aquesta manera, les empreses guanyen flexibilitat i gaudeixen de totes les funcionalitats que pugui necessitar el negoci, sense realitzar grans inversions.

Juntament amb el model SaaS , s’està donant prioritat a les solucions mòbils i a la integració de totes les aplicacions per a poder accedir en temps real a les dades i que aquests estiguin actualitzats i siguin fiables. L’ERP mòbil ofereix un accés segur a les dades corporatives i, en combinar-se amb aplicacions d’intel·ligència de negoci , millora la capacitat de decisió en temps real. Es tracta d’un mercat en creixement i en el qual SAP porta anys d’avantatge gràcies a la seva aposta pionera per la mobilitat .

Un dels aspectes crítics en mobilitat és la seguretat, qüestió que resol la solució de seguretat i gestió de dispositius Afaria, amb una única consola administrativa des de la qual gestionar, garantir i desplegar de manera central les dades, les aplicacions i els dispositius mòbils.

Finalment, també està creixent amb força l’ERP “social”, un nou enfocament col·laboratiu que optimitza aspectes com el subministrament de formació als empleats, la satisfacció i fidelitat dels clients i socis, o la reducció dels cicles de venda. L’ERP social, connectat i integrat amb els processos de negoci, permet aprofitar al màxim la informació de tota l’organització i donar la millor resposta , i la més ràpida , als clients.

Per a obtenir més informació, no dubteu en contactar amb nosaltres.

Seidor Consulting.